Kedves Látogatók! A honlap átalakítás alatt áll.
Toggle Bar

 

Tard Község honlapja


Bursa Hungarica

Idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz településünk önkormányzata. Az „A” és „B” típusú pályázatok kiírását az alábbiakban olvashatják.

Pályázati kiírás "A"      Pályázati kiírás "B"    


 

VIII. Pünkösdi Ifjúsági Fesztivál

 

Településünkön nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, a hagyományos Pünkösdi Ifjúsági Néptáncfesztivál, június 9.-én. Jó alkalom ez arra, hogy bemutatkozzanak településünk hagyományokkal foglalkozó csoportjai, és hogy megismerkedjünk távolabbi vidékekről érkező együttesekkel. Az elmúlt években nem csak magyarországi, de határainkon túli vendégek is megfordultak a rendezvényen. Így került sor a Litván ’Vilenka’, az erdélyi ’Kákvirág’, illetve a felvidéki ’Ilosvai Selymes Péter’ táncegyüttesek bemutatkozására.

Lélekemelő érzés nézni és hallgatni a megannyi pompás, és színes viseletekbe öltözött táncost, énekest. A rendezvénynek a Hagyományőrző központ ad helyet, ide várjuk az érdeklődőket, akiknek ígérhetjük, hogy páratlan élményben lesz részük.

A program egy rövid felvonulással kezdődik 14.00-kor, 15.00 veszi kezdetét a gálaműsor, mely reményeink szerint 17.00-ig tar. A fesztivál zárásaként mindenki belekóstolhat a magyar táncokba, egy közös táncházi program keretén belül.

Minden, a művészetet, zenét, táncot, a hagyományokat kedvelő és szerető tardi polgárt szeretettel várunk, egy kellemes délutáni szórakozásra.