Bejelentkezés

Top orvosi rend felujitas

A BMH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság tájékoztatója:

"Településükön a BMH Nonprofit Kft. a kidobott fenyőfák gyűjtését 2018. január második és harmadik naptári hetében a vegyes hulladék gyűjtési napon végzi. A fenyőfákat [ ... ]

Tovább...
ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA TARDON

Tard Község Önkormányzata „Orvosi rendelő felújítása Tardon” című TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00032 azonosító számú projektje támogatást nyert orvosi rendelő fejlesztésére a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-4.1.1-15 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális [ ... ]

Tovább...

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállitás az ünnepnapokon, 2017. december 25-én hétfőn, december 26-án kedden és 2018. január 1-jén, hétfőn a megszokott ürítési rend szerint történik.

Tovább...

Tisztelt Lakosság!

A BMH Nonprofit Kft közlése alapján a szemétszállítás

2017.10.23-án hétfőn és

2017.11.01-jén szerdán

a megszokott ürítési rend szerint történik.

Tovább...

Tisztelt Lakosság!

Tard Község Önkormányzata sikeresen pályázott 2017. évben is a szociális tűzifa lakossági ellátásra.

Az önkormányzat 97 erdei m3 tűzifa beszerzésére és lakossági szétosztására kapott lehetőséget.

A támogatást 2017. 11. 20-ig az önkormányzati benyújtandó kérelem nyomtatvánnyal [ ... ]

Tovább...

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom, hogy az új szilárd hulladékgazdálkodási szolgáltató a továbbiakban lomtalanítást szervezetten nem végez.

A lomtalanítást a továbbiakban megrendelni lehet az innen letölthető megrendelőlapon a tetsző időpontban. Évi két alkalommal a lomtalanítást  a szolgáltató ingyenesen végzi.

A [ ... ]

Tovább...

Tisztelt tardi Lakosok!

Engedjék meg, hogy tájékoztassuk Önöket arról, hogy 2017. október 1-től az Ön településen a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat a BMH Borsod Abaúj Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el.

A megyében történő egységes szolgáltatási [ ... ]

Tovább...

Tard Község Önkormányzatánál az Önkormányzati Hivatalban

Szilárd Hulladékgyűjtő kukazsák beszerezhető.

-    zöld hulladék

-    üveg

-    műanyag

-    fémhulladék

-    italos kartondoboz

További részletek a zsákon találhatóak

Kövecses Zsolt kirendeltség.-vezető

 [ ... ]

Tovább...

Katolikus tábor

tabormaty1Táborozás Tardon!  tabormaty2


 tabor3

Tard a legkisebb matyó település 1300 főnyi lakosával a Bükkalja és az Alföld találkozásánál.

Vendégszerető lakossága, hagyományai, méltán világhírű hímzésvilága, rendezvényei, a helyi borok, és ételek, a Bükk hegység kirándulóhelyei, a közelben lévő termálvizek, évről-évre csalogatják ide a kikapcsolódni vágyókat. (www.tard.hu)

A róm.kat. egyházközség tulajdonában lévő iskolaépületet 2012-ben alakították át táborhellyé, ahol max. 42 fő részére biztosítanak szállást, májustól szeptemberig.

 tabor4

A szálláshely belülről teljesen felújított. A szállás emeletes ágyakkal berendezett kéttabor5 nagy teremből és egy kisebb szobából áll. Ez utóbbiban van hűtő, mikrosütő és egy gáztűzhely is, így teakonyhaként is funkcionál. A férfi-női mosdók, zuhanyzók, WC-k is újonnan lettek kialakítva. A közösségi programokhoz rendelkezésre áll egy széles folyosó egy nagy, fedett terasz, illetve van egy hatalmas füves udvar, szalonnasütő. A faluházban szintén van lehetőség programok lebonyolítására. Étkezési lehetőség a közelben lévő iskolai konyhán biztosított, és a szálláshellyel szemben található egy kis bolt is. A katolikus táborhelyhez kapcsolódik a volt szolgálati lakás, mely most kézműves ház, benne háló, mosdó, kézműves terem.

  tabor1tabor2

Sportolási lehetőségek: focipálya, lovaglás, sétakocsikázás, túrázás természetvédett környezetben, úszás, fürdőzés a környékbeli strandokon, a bogácsi gyógyfürdő mindössze 4 km-re található.

Kirándulási lehetőségek: A közelben számos túraútvonal indul a Bükkbe, különféle turisztikai látványosságokkal. A településről könnyen megközelíthető Cserépváralja, Bogács, Cserépfalu.

 tabor6

Megtekinthető nevezetességek: A faluban található az ország legrégibb tájháza, öreg pincesorok, felújított barokk stílusú templom; a közelben találhatók védett madárfajok (gyurgyalag, fekete gólya), növények, várrom, kaptárkövek.

A település megközelíthető a Budapest-Miskolc vonalon Mezőkövesdtől busszal, illetve Egerből.

A táborhely címe: 3416 Tard, Béke u. 48.

Bővebb információ kérhető a táborhelyről, szabad időpontokról, szállásfoglalás:

06-49-332388

Összeállította: Szelei Katinka

 
   
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 


Tard