Accessibility Tools

Figyelem! Az iskolakezdési támogatáshoz szükséges kérelmek megtalálhatók a Nyomtatványok menüpont alatt! KATT IDE!
Toggle Bar

 

Tard Község honlapja


Bursa Hungarica

Idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz településünk önkormányzata. Az „A” és „B” típusú pályázatok kiírását az alábbiakban olvashatják.

Pályázati kiírás "A"      Pályázati kiírás "B"   

Jövedelem nyilatkozat 


 

Katolikus tábor

tabormaty1Táborozás Tardon!  tabormaty2


 tabor3

Tard a legkisebb matyó település 1300 főnyi lakosával a Bükkalja és az Alföld találkozásánál.

Vendégszerető lakossága, hagyományai, méltán világhírű hímzésvilága, rendezvényei, a helyi borok, és ételek, a Bükk hegység kirándulóhelyei, a közelben lévő termálvizek, évről-évre csalogatják ide a kikapcsolódni vágyókat. (www.tard.hu)

A róm.kat. egyházközség tulajdonában lévő iskolaépületet 2012-ben alakították át táborhellyé, ahol max. 42 fő részére biztosítanak szállást, májustól szeptemberig.

 tabor4

A szálláshely belülről teljesen felújított. A szállás emeletes ágyakkal berendezett kéttabor5 nagy teremből és egy kisebb szobából áll. Ez utóbbiban van hűtő, mikrosütő és egy gáztűzhely is, így teakonyhaként is funkcionál. A férfi-női mosdók, zuhanyzók, WC-k is újonnan lettek kialakítva. A közösségi programokhoz rendelkezésre áll egy széles folyosó egy nagy, fedett terasz, illetve van egy hatalmas füves udvar, szalonnasütő. A faluházban szintén van lehetőség programok lebonyolítására. Étkezési lehetőség a közelben lévő iskolai konyhán biztosított, és a szálláshellyel szemben található egy kis bolt is. A katolikus táborhelyhez kapcsolódik a volt szolgálati lakás, mely most kézműves ház, benne háló, mosdó, kézműves terem.

  tabor1tabor2

Sportolási lehetőségek: focipálya, lovaglás, sétakocsikázás, túrázás természetvédett környezetben, úszás, fürdőzés a környékbeli strandokon, a bogácsi gyógyfürdő mindössze 4 km-re található.

Kirándulási lehetőségek: A közelben számos túraútvonal indul a Bükkbe, különféle turisztikai látványosságokkal. A településről könnyen megközelíthető Cserépváralja, Bogács, Cserépfalu.

 tabor6

Megtekinthető nevezetességek: A faluban található az ország legrégibb tájháza, öreg pincesorok, felújított barokk stílusú templom; a közelben találhatók védett madárfajok (gyurgyalag, fekete gólya), növények, várrom, kaptárkövek.

A település megközelíthető a Budapest-Miskolc vonalon Mezőkövesdtől busszal, illetve Egerből.

A táborhely címe: 3416 Tard, Béke u. 48.

Bővebb információ kérhető a táborhelyről, szabad időpontokról, szállásfoglalás:

06-49-332388

Összeállította: Szelei Katinka