Accessibility Tools

Figyelem! Az iskolakezdési támogatáshoz szükséges kérelmek megtalálhatók a Nyomtatványok menüpont alatt! KATT IDE!
Toggle Bar

 

Tard Község honlapja

Katolikus tábor

tabormaty1Táborozás Tardon!  tabormaty2


 tabor3

Tard a legkisebb matyó település 1300 főnyi lakosával a Bükkalja és az Alföld találkozásánál.

Vendégszerető lakossága, hagyományai, méltán világhírű hímzésvilága, rendezvényei, a helyi borok, és ételek, a Bükk hegység kirándulóhelyei, a közelben lévő termálvizek, évről-évre csalogatják ide a kikapcsolódni vágyókat. (www.tard.hu)

A róm.kat. egyházközség tulajdonában lévő iskolaépületet 2012-ben alakították át táborhellyé, ahol max. 42 fő részére biztosítanak szállást, májustól szeptemberig.

 tabor4

A szálláshely belülről teljesen felújított. A szállás emeletes ágyakkal berendezett kéttabor5 nagy teremből és egy kisebb szobából áll. Ez utóbbiban van hűtő, mikrosütő és egy gáztűzhely is, így teakonyhaként is funkcionál. A férfi-női mosdók, zuhanyzók, WC-k is újonnan lettek kialakítva. A közösségi programokhoz rendelkezésre áll egy széles folyosó egy nagy, fedett terasz, illetve van egy hatalmas füves udvar, szalonnasütő. A faluházban szintén van lehetőség programok lebonyolítására. Étkezési lehetőség a közelben lévő iskolai konyhán biztosított, és a szálláshellyel szemben található egy kis bolt is. A katolikus táborhelyhez kapcsolódik a volt szolgálati lakás, mely most kézműves ház, benne háló, mosdó, kézműves terem.

  tabor1tabor2

Sportolási lehetőségek: focipálya, lovaglás, sétakocsikázás, túrázás természetvédett környezetben, úszás, fürdőzés a környékbeli strandokon, a bogácsi gyógyfürdő mindössze 4 km-re található.

Kirándulási lehetőségek: A közelben számos túraútvonal indul a Bükkbe, különféle turisztikai látványosságokkal. A településről könnyen megközelíthető Cserépváralja, Bogács, Cserépfalu.

 tabor6

Megtekinthető nevezetességek: A faluban található az ország legrégibb tájháza, öreg pincesorok, felújított barokk stílusú templom; a közelben találhatók védett madárfajok (gyurgyalag, fekete gólya), növények, várrom, kaptárkövek.

A település megközelíthető a Budapest-Miskolc vonalon Mezőkövesdtől busszal, illetve Egerből.

A táborhely címe: 3416 Tard, Béke u. 48.

Bővebb információ kérhető a táborhelyről, szabad időpontokról, szállásfoglalás:

06-49-332388

Összeállította: Szelei Katinka